20. PERFORMANS: Rođendanski Best of Stand up


Subota | 1.4.2017. | 21:00 | Klub kulture

PERFORMANS

Rođendanski Best of Stand up

Nastupaju: Tomislav Primorac, Vanja Dobrijević, Ivica Lazaneo, Ante Travizi, Josip Škiljo, Saša Turković i voditelj večeri Goran Vinčić.

Mala, ali slatka promjena plana. Saša Turković i Tomislav Primorac bio je dvojac koji vas je trebao zabavljati, ali Studio Smijeha slavi svoj rođendan i skupila se gomila komičara na jednom mjestu pa tako njih čak sedmero stiže u Križevce.


ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE (opisi komičara)

Josip Škiljo
Tridesetdvogodišnji “mladić” koji je često blizu mikrofona uz pomoć kojeg putem radio valova davi slušateljstvo, kada nije u prilici to raditi u živo. Ima iznimnu sposobnost preživljavanja, jer toliko je toga izvalio i ostao živ. Kako je kronično neispavan, često zaspe za stolom ili za šankom u sred razgovora. Ljubitelj je adrenalina, pa zato vozi biciklu po Splitskim ulicama. Životni cilj mu nije ostvariti američki, već dalmatinski san – ne radit ništa!

Tomislav Primorac
Polovni Dalmatinac, živi u Splitu već 23 godine, ali rođen u Mostaru. Bavi se glazbom i crtanjem stripova, a u slobodno vrijeme završava studij fizike. Ne voli ništa što vole mladi. Druželjubiv, komunikativan, pristojan, uvijek pozdravlja susjede na stubištu. Donedavno se na facebooku zvao Potencijalni Serijski Ubojica, ali su mu iz nekog razloga to zabranili, pa je prisiljen koristiti svoje dosadno ime i prezime, Tomislav Primorac.

Goran Vinčić
Goran Vinčić Vinča je student filozofije, duša od čovjeka i nepopravljivi romantik. U slobodno vrijeme curama recitira poeziju koju je pročitao na Facebook-u. Zna kako izbjeći kontrolu u tramvaju, ali i dobar kroše. Sentimentalan je prema semaforima. Kada izađe, pije jako puno. Ako je dug red u WC-u, onda ništa ne pije. Majstor je karatea, iako ni sijalicu ne zna da promijeni. Najduža veza mu je bila 6 mjeseci… a onda više nije mogao da je krpi. Obožava filmove na internetu, a najomiljeni mu je Alien: Osmi bludnik. Smatra da je Gandalf pravoslavac.

Ivica Lazaneo
Trenutno najbolji brački komičar. Trenutno jedini brački komičar. Uz hrvatski jezik fluentan je i u engleskom i bračkom. Nikor ga nebi kapi njanci bokun da parlo po bročki, tako da nastupa na hrvatskom. Ima dva metra i ne, ne igra košarku. Igra nogomet na pro razini. Na playstationu. Kao dijete je upao u bačvu sa čarobnim napitkom zbog čega sada ima problema sa alkoholom. Svjestan je činjenice da ima blesavo ime, ali ne mrzi ga. Mrzi svoje roditelje jer su mu ga oni dali.
Stand upom se bavi da razbije monotoniju cjelodnevnog ležanja i sjedenja.
Bilo mu je čudno pisati o sebi u trećem licu pa je za taj posao unajmio radnu snagu sa Dalekog istoka. 帮我!

Vanja Dobrijević
“Pred vama je novopečeni amater u vodama stand-upa i hodajući paradoks od čovjeka – Dalmatinac bez dalmatinskih korijena, flegmatična picajzla, informatičar koji ne trza na novu tehnologiju…
Ne voli gotovo ništa što svi drugi vole i ne prati politiku. Šuti, osim kad bi trebao. Ima nešto sijedih na glavi, ali ih ne sakriva, jer onda izgleda kao da zna o čemu priča.
Osim stand-up komedijom, bavi se poslom van struke, igranjem nogometa s dvije lijeve noge i ustajanjem u zadnji tren. Trčanje za gradskim autobusima doveo je do razine umijeća.”

Ante Travizi
Ante Travizi je 20 i nešto godišnjak rodom iz Splita. Na prvu možda simpatičan i zabavan, no nakon par tjedana ljudi shvate da je dosadni manijak. Pije espresso i kratkih je živaca. Ima “blagi” poremečaj paznje. Njegova majka tvrdi da je bio planiran tokon rata. On nije naivan. Ako dođe do svjetskog rata, preći će na stranu koja ima kebab, a kebab sadrži meso, salate, kruh i umake što su zapravo esencije života.

Saša Turković
Najstariji (godinama a ne stažem) stalni komičar studija smijeha … fore izvodi brzo jer osjeća da mu nije ostalo još puno vremena. Otac je troje djece (barem prema službenim dokumentima) koje, na njihov užas i usprkos njihovu negodovanju, često spominje u svojim nastupima. Preko dana vodi vlastitu tvrtku, a navečer odlazi na nastupe u Studio Smijeha – ženi laže da ide na terapiju za vodu u koljenu. Osim stand up-om, bavi se life coachingom i motivacijskim govorništvom što dovodi do učestalih zabuna … nakon nekih njegovih izjava publika nije sigurna dali bi se trebala smijati ili odraditi trening u teretani. Nastojimo mu dati priliku da nastupa što ranije jer nakon što popije svoje ljekove za reumu u 22h … teško ostaje budan. Voli klasičnu glazbu, koju sluša isključivo s kazeta, i tvrdi da je ova nova današnja glazba (kao recimo Elvis Presley i Beatles) jednostavno manje vrijedna …
Malo teže drži korak s novim tehnologijama, tako da još uvijek nema facebook profil…ne odustaje od tvrdnje da je to samo još jedna od tehnoloških novotarija koja se neće održati…kao i tamagotchi i Beta videorekorder. Misli su mu prljave, a humor čist … bez previše psovki i vulgarnosti. Saša malo slabije čuje i ne govori Mađarski, tako da, ako mu se želite obratiti tijekom nastupa, molimo Vas da govorite glasnije i nikako ne na Mađarskom.

Ulazak: 30 kuna
Pretprodaja: Klub kulture, Art Rock Caffe, Entrio.hr
studiosmijeha.hr

studiosmijeha.hr