3. Culture Shock Festival

Robert Pašičko: Put na Kilimanjaro

Robert PašičkoRobert Pašičko (rođen 1979. u Koprivnici) završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva 2003. godine, smjer Elektroenergetike, usmjerenje Energetske tehnologije. Tema diplomskog rada bila je “Određivanje glavnih parametara vjetroelektrana”. Tijekom studija proveo dva mjeseca na stručnom usavršavanju u Egyptian Iron and Steel Company (Kairo, Egipat) te dva mjeseca u Petroleum and Development Oman (Muscat, Oman). Od prosinca 2005. zaposlen je kao zavodski suradnik na Zavodu za visoki napon i energetiku na FER-a u Zagrebu, gdje obavlja znanstvena istraživanja i stručne poslove. Područja kojima se bavi su trgovanje emisijama, obnovljivi izvori energije te utjecaj elektroenergetskih postrojenja na okoliš.

Ivana ŠepetavecIvana Šepetavec diplomirala je na Filozofskom Fakultetu sociologiju i filozofiju. Vodi rad udruge „Centar za medije“, radeći na projektima kreativne edukacije djece.

Naslov tribine je Put na Kilimanjaro, s opisom prirodnih ljepota najviše samostalne planine svijeta i „krova“ Afrike, upoznavanjem s afričkim i kenijskim običajima uz slikovnu projekciju. Nakon dužeg niza godina, dvoje planinara križevačkog planinarskog društva „Kalnik“ napalo je vrh Afrike, snijegom pokriveni Kilimanjaro. Ekspedicija od šestoro planinara, dvadeset nosača, dva kuhara i dva vodiča krenula je tako prošlog kolovoza na šestodnevni uspon. Kako je to izgledalo, pogledajte na projekciji slika sa uspona. No nije tu kraj, ne ide se u Afriku samo na Kilimanjaro. Pogledajte još i kuda more nestaje dvaput dnevno sa obala Zanzibara, kako izgledaju Masaai cipele od automobilskih guma, što se to točno radi na Safariju, kako ispeći dlakavog risa na žaru i kako raste kava. Ali ni tu nije kraj! Probajte uživo banana-med, osjetite moć mača kojim je poklano stado ovaca, a sve u tanzanijskom ritmu.

Comments are closed